Terugblik project ‘Joris en de draak’

Op 4 en 5 september 2019 kreeg de moskee bezoek van de brugklassers van het Farelcollege en Gemini College uit Ridderkerk in het kader van het project ‘Joris en de draak’. Het project is een stadstour in Ridderkerk voor eersteklassers van de middelbare scholen in Ridderkerk.  Het doel van de tour is dat de leerlingen Ridderkerk beter leren kennen. In de route wordt gewerkt met een aantal (vaste) partners zoals Huys ten Donck, Facet, de Singelkerk en de Oudheidkamer. Naast cultuur en historie vindt de organisatie geloof een belangrijk onderdeel van deze route. Zo zitten er ook christelijke en islamitische kinderen op school. De kerk was al onderdeel van de route, en in 2019 werd  de moskee bij deze route betrokken zodat ook het islamitische geloof vertegenwoordigd is in de route. Dat was leuk voor de islamitische kinderen en en een mooie kennismaking voor de kinderen die nog niet bekend zijn met het islamitische geloof.

Na een rondleiding door de moskee door Andy Lesteluhu kregen de leerlingen een korte introductie les in geschreven Arabische taal van Sarah van der Hoeven. Aan het eind van de les kregen ze hun namen in het Arabisch mee, plus een setje met het Arabisch alfabet om het later thuis of op school te kunnen ontcijferen. Met dank aan ustaz Hisham Pula en Rafiq Fris voor het in Arabisch schrift zetten van bijna 200 namen!

Hieronder een link naar een filmpje, waar de moskee ook in voorkomt, om u in een impressie te geven van de tour: https://www.youtube.com/watch?v=gJoPUvlq2_o

Beeldmateriaal:  Building Arts / Joris en de Draak project