Religieuze Raad

De Religieuze Raad (Badan Penghulu) verzorgt de religieuze taken binnen de moskee, zoals het dagelijks gebed, het vrijdaggebed, dua’s, de rituelen bij een begrafenis en huwelijksvoltrekking, vieringen, herdenkingen en andere godsdienstoefeningen. Islamitische huwelijken in de moskee worden alleen voltrokken mits er een burgelijk huwelijk aan vooraf is gegaan. Een bewijs hiervan moet aan de imams getoond worden.

Religieuze Raad (Badan Penghulu)
Dhr. hi Umaja Hatuina
Dhr. hi. Aboutahir El Ouali
Dhr. ustaz hi. Hisham Pula
Dhr. hi Mohamad Nukuhehe

Dhr. hi. Abou Muhammad

Ondersteuning Religieuze Raad
Dhr. hi Karim Launuru

Adviseurs Religieuze Raad
Dhr. ustaz hi. Rafiq Fris

Reglement

Voorgangers (beurtelings) in het gebed en het vrijdaggebed: 
Dhr. hi. Aboutahir El Ouali
Dhr. ustaz hi. Hisham Pula

Bij afwezigheid van beide voorgangers leidt of dhr. hi. Abou Muhammad of dhr. hi Mohamad Nukuhehe het gebed, afhankelijk wie van beiden aanwezig is. Mochten beiden aanwezig zijn, dan wordt dit door beiden in onderling overleg bepaald. Of er wordt een voorganger aangewezen door het overige, mits aanwezig, lid van de BP of de overige aanwezige leden van de ondersteuning. De aanwezige voorganger mag ook één van de twee (dhr. hi. Abou Muhammad of dhr. hi Mohamad Nukuhehe) aanwijzen om het gebed te leiden.

Muezzin
Dhr. hi Saleh Sadhinoch (vaste muezzin)

Bij afwezigheid van de vaste muezzin, verricht één van de ondersteuners de adzaan, of een lid van de BP of van de ondersteuning wijst een persoon die de adzaan zal doen. De vaste muezzin mag ook iemand anders aanwijzen om de adzaan te verrichten.

Chatib
Rooster chatib 2024

De Religieuze Raad en haar ondersteuning en adviseurs bestaan volledig uit vrijwilligers.

Contact: info@moluksemoskeebaitalrahmaan.nl