De Combinatie: “Nieuwe generatie draagt Molukse Moskee”

Uit de Combinatie:

RIDDERKERK – Afgelopen zaterdag was er een drukbezochte voorjaarsmarkt bij de Molukse Moskee in Slikkerveer. Deze culturele en culinaire markt had een tweeledig doel: belangstellenden kennis laten maken met wat er speelt binnen de muren van deze moskee en geld verdienen voor de renovatie van het inmiddels 33 jaar bestaande gebouw.
De aan de Bachstraat gebouwde moskee ‘Bait Al-Rahmaan’ (Huis van de Barmhartige) was in 1984 een geschenk van de Nederlandse overheid voor de Islamitische Molukkers, die in de jaren naar Ridderkerk kwamen. Van die eerste generatie zijn er nu nog drie in leven, maar voor het bestieren van de moskee is de fakkel overgenomen. “Veel jonge mensen zijn ingestapt om deze moskee te behouden als religieus en cultureel erfgoed voor de volgende generaties” zegt vicevoorzitter Shima Pattisahusiwa. Lees meer