Info Ramadan & Zakat ul Fitr

Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,

Geachte broeders en zusters,

Eerste dag gezegende maand Ramadan
Hierbij willen de Religieuze Raad en het Bestuur u laten weten dat maandag 11 maart a.s. insha Allah de eerste dag is van de gezegende maand Ramadan. Op zondagavond 10 maart a.s. vindt om 20.07 uur het Ishaa gebed en aansluitend het eerste Tarawih gebed plaats.

Gebedskalender
U kunt hier de gebedskalender van maart en april vinden.

Koran lezen
In de Ramadan zal elke dag na het Asr gebed gezamenlijk uit de Koran worden gelezen. U bent van harte welkom om mee te lezen.

Gezamenlijke iftars
Wij willen van deze gelegenheid ook gebruik maken om u alvast uit te nodigen voor twee gezamenlijke iftars op zaterdag 23 maart en zaterdag 30 maart a.s.

Laylatul-Qadr
Laylatul-Qadr vindt plaats op vrijdagavond/nacht 5  april.

Zakat ul fitr
Zakat ul fitr kan vanaf het begin van de Ramadan tot 5 april a.s. worden ingeleverd bij de Religieuze Raad. De Religieuze Raad heeft voor dit jaar de zakat ul fitr bepaald op € 10,- per persoon. De bestemming van de zakat ul fitr wordt door de Religieuze Raad nog bekend gemaakt. Contant geld kan worden ingeleverd bij hi Aboutahir el Ouali. Wilt u de zakat ul fitr liever over maken via de rekening van de moskee? Dat kan via onderstaand rekeningnummer:

Stichting Molukse Moskee Ridderkerk Bait Al-Rahmaan
ABNAMRO
NL45 ABNA0419 830979
O.v.v. Zakat ul fitr

Of via een Tikkie:
https://tikkie.me/pay/BaitAlRahm/pcpAiTd7mUwRufYQPzr83a

Of scan de QR code:

 

 

 

 

 

Regels moskeebezoek avondgebeden
De maand Ramadan staat naast persoonlijke spirituele bezinning ook in het teken van omkijken naar de medemens en het versterken van de verbindingen met elkaar. Dit geldt niet alleen voor moslims onderling maar voor alle medemensen, ongeacht geloof, culturele achtergrond of andere kenmerken. Om rekening te houden met elkaar, met name de directe buren van de moskee, willen wij u vriendelijk, doch dringend vragen om onze regels in acht te nemen:

-Wilt u mee doen met het Tarawih gebed? Dan verzoeken wij u vriendelijk om op tijd te komen. U vindt de gebedskalender hier.

-Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt (in de wijk om de moskee, Dillenburgplein, wijkcentrum etc). Wilt u toch tegenover de moskee parkeren? Zorg er dan voor dat u alleen in de parkeervakken parkeert en níet voor de garageboxen en afvalcontainer van de flats tegenover de moskee.

-Wilt u nog napraten na het Tarawih gebed? Om op dit late tijdstip geen geluidsoverlast voor onze buren te veroorzaken, verzoeken wij u om het napraten in de moskee te doen en níet buiten de moskee. Dus: niet op het pleintje, niet in de tuin, niet voor de poort en niet op de parkeerplaatsen. Alvast bedankt, jazakallah khair!

Gezocht: vrijwilligers voor toezicht & iftar
Naast vrijwilligers voor het organiseren van twee gezamenlijke iftars, zoeken wij ook vrijwilligers die toezicht kunnen houden tijdens de late avondgebeden. Daarbij gaat het om toezicht bij de poort en toezicht bij het parkeren. Wilt u ons helpen? Neemt u dan contact met ons op via: info@moluksemoskeebaitalrahmaan.nl.

Wij wensen u alvast veel barakah en geluk in deze gezegende maand. Ramadan mubarak!

Wassalaam