Oproep: denk mee over een monument ter ere van onze KNIL militairen en hun echtgenoten

Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,

KNIL graven
Vanuit Stichting Molukse Moskee Ridderkerk (SMMR) is een klein comité met de gemeente bezig om de KNIL graven een beschermde status te geven. We hebben in een eerdere nieuwsbrief (februari 2023) de Moluks-Islamitische gemeenschap hier al over geïnformeerd.

Monument
Gemeente Ridderkerk heeft nu ook aangeboden om ter ere van de KNIL militairen en hun echtgenoten een monument in Ridderkerk te plaatsen. Voor dit project is Marjolijn Kok aangetrokken. Zij wil samen met de Molukse gemeenschap in Ridderkerk, zorgvuldig tot een mooi monument komen. Marjolijn is als archeoloog en kunstenaar ook betrokken bij het project Wyldemerck. Daarnaast heeft Marjolijn ook een bijdrage geleverd aan het boek ‘Tanda Peringatan’ Molukse Monumenten in Polderland. Er zijn al meer dan 60 Molukse monumenten en gedenktekens in Nederland.

Bijeenkomsten
Namens Lisette Ooms van gemeente Ridderkerk en Marjolijn Kok nodigen wij leden van de Moluks-Islamitische gemeenschap hierbij van harte uit voor deze bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomst zal het proces van de werkgroep worden uitgelegd en worden de wensen voor het monument omschreven. Er zullen drie bijeenkomsten zijn voor de zomervakantie en drie na de zomervakantie. 

Vooral jongeren worden opgeroepen om te komen! Zij zijn diegenen die de toekomstige beleving van het monument kunnen waarborgen. Er wordt gestreefd naar een balans tussen mensen die via kamp Q en mensen die via Wyldemerck in Ridderkerk wonen.

Aanmelden
Aanmelden kan via: marjolijnkok@gmail.com.

Namens het comité KNIL graven,

Wassalaam,

Djannah Ollong, Shima Pattisahusiwa, Ghani van den Bergh
Email: djannah@online.nl
Telefoon: 0625172324