20 juli: Eid-ul-Adha

Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,

Geachte broeders en zusters,

Bekendmaking Eid-ul-Adha
Hierbij wil de Religieuze Raad u laten weten dat Eid-ul-Adha insha Allah zal plaatsvinden op dinsdag 20 juli a.s. Het gebed zal om 8.30 uur plaatsvinden. Wilt u het gebed bijwonen? Wees dan op tijd! Vanwege de Corona-maatregelen is er plaats voor 105 mannen en 38 vrouwen. Er staan toezichthouders bij de poort die het aantal bezoekers zullen bijhouden. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegeteld.

Livestream Eid-ul-Adha gebed en chotbah
Vanuit de moskee wordt het gebed en de chotbah, verzorgd door de heer Zain Jabil, live gestreamed via de facebookgroep van Stichting Molukse Moskee Ridderkerk Bait Al-Rahmaan. Verricht u het Eid-gebed thuis? Verricht het gebed dan vóór het volgen van de chotbah.

Corona maatregelen
Houd u bij het betreden van de moskee rekening met de volgende regels:

  • Heeft u klachten (verkoudheid of griepachtige klachten) of bent u binnen twee weken in contact gekomen met iemand die drager is van het coronavirus, blijft u dan thuis.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst met handgel / handalcohol.
  • Neem uw eigen gebedskleedje mee!
  • Houdt altijd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar, tijdens de vergadering en ook tijdens het gebed!
  • Wees op tijd! Zorg ervoor dat u maximaal 10 minuten voor aanvang van de bijeenkomst aanwezig bent.
  • Schud geen handen na het gebed en chotbah.
  • Verlaat de moskee direct na einde van het gebed en de chotbah.
  • Het is niet toegestaan om voor, tijdens, en na de bijeenkomst te eten en te drinken. Neemt u dan ook geen eten mee en maakt u geen koffie/thee.
  • Blijf niet op het plein of voor de moskee hangen, maar verlaat direct het terrein van de moskee.

De Religieuze Raad en het Bestuur wensen u alvast een gezegende Eid-ul-Adha toe.

Eid mubarak,  selamat hari raya Idul Adha!

Wassalaam

Surah As-Saffaat | Degenen die in rijen zijn opgesteld
Ayat 103-107

“Toen zij zich beiden overgaven (aan Allah) en hij (Ibrahim) hem (Ismail) op zijn voorhoofd had neergelegd, riepen Wij hem: Ibrahim! Jij hebt de droom doen uitkomen. Zo belonen Wij hen die goed doen. Dit was duidelijk een beproeving. En Wij gaven voor hem een geweldig offer(dier) voor in de plaats.”

 Allah accepteerde de oprechte daad van zijn boodschapper Ibrahim (vzmh) en maakte het een plicht voor alle pelgrims en moslims in het algemeen om een dier te offeren. Het is aangegeven in een hadith van de profeet Mohammed (vzmh), waarin Annum, één van de metgezellen van de profeet, aan de profeet Mohammed (vzmh) vraagt: “O profeet van God, waar komt dit gebruik vandaan?” Hij antwoordde: “Het is de sunnah van jouw voorvader Ibrahim (vzmh) en een herdenking aan zijn eer.”