Sadaqah en inzamelingsactie voor FoodCompany Ridderkerk

Sadaqah en inzamelingsactie voor FoodCompany Ridderkerk

Ridderkerk, 27 april 2021

Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,

Geachte broeders en zusters,

Geef uw sadaqah tijdens de gezegende maand Ramadan! De moskee organiseert dit jaar een sadaqah- en inzamelingsactie voor FoodCompany Ridderkerk.

Sadaqah
Bij FoodCompany Ridderkerk mogen circa 370 Ridderkerkse huishoudens die rond moeten komen van een zeer laag inkomen, groente, vlees en andere etenswaren uitzoeken. Minstens de helft van deze huishoudens heeft een islamitische achtergrond. De moskee hoopt met uw sadaqah halal vleesproducten en specifieke producten zoals rijst, pasta, linzen, bonen en kikkererwten in te kopen en deze af te geven bij de FoodCompany, insha Allah.

Geef uw sadaqah via: https://tikkie.me/pay/BaitAlRahma/kvHRrPuu8MZZJi6ufptRB7

Donatie producten
Het is ook mogelijk om voedsel te doneren. Heeft u de hierboven genoemde (droge) producten zoals rijst, pasta, linzen, bonen, kikkererwten en/of andere (droge) etenswaren over of wilt u deze producten zelf kopen om te doneren? Dan kunt u deze producten af geven bij de moskee op zaterdag 1 mei a.s. tussen 14.00 en 17.00 uur. Latifa van den Bergh en Ali Benomar zullen de producten buiten op het plein van de moskee in ontvangst nemen. Meldt u zich vantevoren aan, zodat wij de afgifte van de producten i.v.m. de Corona-maatregelen goed kunnen coördineren: 06 481 45 411.

Djazak Allah ghairan!

Wassalaam

Soera Al-Baqarah 274:
Degenen die in de nacht en overdag van hun bezittingen uitgeven, in het geheim en openlijk, hun beloning is bij hun Heer. En zij zullen vrees noch treurnis kennen.

De profeet saw was de meest vrijgevige van alle mensen en het meest vrijgevig in de maand Ramadan. Hij leidde de mensen tot vrijgevigheid en liefdadigheid, al is het maar met iets kleins.