Bezoek Molukse delegatie uit Indonesië

Op 30 november jl. bezocht  een Molukse delegatie uit Indonesië onze moskee. De delegatieleden (o.a. Hasbollah Toisuta (rector), Abidin Wakano, Saidin Ernas en Samad Umarella) zijn verbonden aan de IAIN Ambon (Institut Agama Islam Negeri Ambon), het Instituut voor Islam Studies in Ambon. De delegatieleden waren in Nederland samen met hun christelijke collega’s in het kader van een studietour, o.a. om te vertellen over nieuwe initatieven om de relatie en samenwerking tussen christenen en moslims en de inter-religieuze dialoog in de Molukken te verbeteren en te bevorderen.

De informele bijeenkomst was zeer inspirerend en onderstreepte weer eens het belang van goede banden en samenwerking met andersgelovigen. Moskee Bait Al-Rahmaan is zelf betrokken bij de Contactgroep Moslims Christenen Ridderkerk en zal ook in 2018 blijven streven naar wederzijds begrip en respect door ontmoetingen en samenwerken aan een goede verstandhouding met andersgelovigen!