Publicatie: De Koran: Uitleg voor kinderen

Op 9 juli werd De Koran: Uitleg voor kinderen door Abdulwahid van Bommel in de Ulu Moskee in Utrecht gepresenteerd. Een uniek boek met uitleg vanuit een pedagogische benadering, prachtig geillustreerd, een verrijking voor kinderen en volwassenen. Bait Al-Rahmaan had geheel onverwachts de eer om een exemplaar in ontvangst te mogen nemen. Masha Allah! De Kinderkoran krijgt een mooi plekje in onze moskee.

Op 15 oktober  hield  Abdulwahid van Bommel een presentatie over ‘De Koran: Uitleg voor kinderen’ in onze moskee. Hij legde uit hoe de opbouw van het boek was, waarom hij het boek heeft geschreven en hoe belangrijk het perspectief van het kind is bij geloofsvragen (‘Waarom?’). Hij werd geinterviewd door de 9-jarige Imane en beantwoordde ook vragen uit het publiek, zoals: Waarom nu pas een Koranuitleg voor kinderen? Bestond deze nog niet? Wat zijn de reacties uit de islamitische en niet-islamitische wereld op het boek?

Insha Allah stimuleert deze koranuitleg ouders en kinderen om samen de Koran te lezen.

We hebben nog een paar exemplaren in de moskee die verkocht kunnen worden (€ 29, 95) Mocht u interesse hebben, laat het ons weten!

Meer informatie over de Kinderkoran kunt u vinden op de website van de uitgever Parthenon.

Inkijkexemplaar.