Het Zuiden Ridderkerk: “Oosterse markt voor restauratie Molukse moskee”

Nieuwsbericht op de website van Het Zuiden Ridderkerk: “De Molukse Moskee Bait Al-Rahmaan houdt op zaterdag 6 mei een Oosterse Markt in en om het gebouw. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom.”

“Met de opbrengst van de markt wil de Moskee het gebouw restaureren. Voorzitter Yayah Siegers-Samaniri: ” Wij hebben dit prachtige gebouw 33 jaar geleden van de Nederlandse staat gekregen. Vanwege hun inspanningen voor de Nederlandse vlag in het verleden schonk de overheid deze moskee in 1984 aan onze (groot) vaders, voormalige KNIL-militairen, en hun gezinnen. Nu is er dringend geld nodig voor de restauratie van het pand. Daarnaast vinden we het leuk en belangrijk onze deuren open te stellen voor een ieder die belangstelling heeft in onze moskee. Zeker in een tijd als deze willen we laten zien wie wij zijn en een ieder gastvrij ontvangen!”

Lees het nieuwsbericht hier

Flyer Oosterse Markt